onsProat: Hij hangt weer!

Neeeeeeee mooie Maarkelsen, ik heb het deze keer niet over iets wat met edele delen en hangen te maken heeft. Ik zal jullie sparen.
Dit keer bedoel ik de Maarkelse feest vlag! Ik hang deze ook altijd gelijk op als het startschot op de Arkervaart door het dorpsfeestbestuur is gegeven. Ik vind dat ik wel zo verbonden met het dorpsfeest ben dat ik die vlag op moet hangen zodra het mag.

Ik heb natuurlijk de kleine uitvoering van de vlag die boven Markelo wappert, want anders zou mijn huis eronder verdwijnen. Maar de kleine uitvoering volstaat dan ook perfect aan mijn gevel.
Maar potdikke…..heb ik vorig jaar een nieuwe vlag gekocht omdat de oude versleten en vies was…….komen ze dit jaar met een nieuw logo! Heel verfrissend hoor, maar halloooooooo lekker dorpsfeest, zit ik nu dus met een nieuwe ‘oude’ vlag. Vindiknietleuk!
Ik denk dat het ‘t beste is dat ik als geste van jullie kant een vlag met nieuw logo ontvang en die dan prachtig laat wapperen. Jullie weten waar mijn huis woont. Foto volgt dan wel in een volgende column.

Maar om er even op door te gaan. Wat een prachtige foto is er gemaakt van alle dorpsfeest vrijwilligers. ‘Met de schipbeek als een lint’. Heel creatief. Maar ja, kan ook bijna niet anders met al die nieuwe creatieve mensen in de communicatie commissie. Ik denk dat ik vanaf nu als ik deze regel van het Markelose volkslied zing dit beeld voor ogen heb. Ik ben een beelddenker hé. Dus elke regel zie ik in plaatjes. Bij de regel ‘Natuurschoon is er overal’  denk ik altijd aan blote tieten. Of is dat de verkeerde gedachte? Als er meer zijn die daaraan denken graag melden. Richten we een clubje op.

Maar ook een nieuwe flashy website zag ik. Gaaf hoor. Wel treurig dat ik op de aftelkalender zie dat het nog meer dan 400 dagen duurt voordat we weer een echt feest krijgen. Tja…2021 hé! Ma tis neet aans.
Dus ik snap dat er op de nieuwe website niet zo heel veel relevante actuele informatie te vinden is. Maar als ik naar het kopje ‘contact’ ga zie ik alleen gegevens van het dagelijks bestuur en de communicatie commissie. Heel leuk hoor, maar ik wil op die plek ook weten wie er in de andere commissies zitten. Vooral dit jaar. Kan zijn dat ik te voorbarig ben hoor, maar dat lijkt me een leuke aanvulling. Ik hoef dan wel geen ‘contact’ met die mensen maar wil wel weten wie er in zitten. Dus een kopje ‘ commissies’ erbij misschien? Ook leuk voor de harde werkers uit die commissies. Mooi köppe kiek’n.

Ben daarnaast wel heel benieuwd hoe MF 2020 eruit gaat zien. Want dat er links en rechts wat gaat gebeuren staat als een paal boven water. Over die paal gesproken….leuk dorpsfeest idee misschien, wereldrecord paalzitten in de schipbeek….nog corona proof ook! Met heel Markelo …’LANGS de schipbeek als een lint’…

In ieder geval heb ik de vrijdag en maandag van ons feestweekend gewoon vrij gepland van werk. Je weet immers maar nooit. En mezelf kennende ga ik niet het hele weekend thuis zitten. En heel stiekem denk ik dat het nog wel eens een heel mooi, gaaf, gevarieerd en bijzonder weekend kan worden met hele nieuwe verrassende verrassingen. Saamhorigheid gaat er in ieder geval komen. Net zoals complete dronkenschap. Want er wordt geen biertje minder gedronken.

Mooie Maarkelsen, het duurt nog even tot het eind augustus is, maar hoe mooi is het om bijna 2 maand te kunnen genieten van onze prachtige dorpsfeest driekleur! Dus ik roep jullie bij deze op, laat hem net als bij mij, weer lekker hangen. Die vlag dan hé!

Fijne vakantie allemaal,

Niek