Bibliotheek houdt crowdfundingsactie

Begin juni zijn de deuren van de nieuwe vestiging van Bibliotheek Markelo geopend in De Kaasfabriek Markelo. “Ondanks dat het er al prachtig uitziet zijn we nog aan het sparen voor een aantal meubels, zoeken we plantjes en staan we open voor handige knutselaars. Zo willen we graag een tafel met krukjes en wat lego voor de allerkleinsten. Zoeken we nog een mooie lamp voor boven de leestafel en daaronder een gezellig vloerkleed. En willen we graag een overzichtelijke kast voor het makkelijk lezen plein. Via onze website vind je onze crowdfundingpagina, daar kun je per item een donatie doen. Groot of klein, we zijn overal blij mee”, geeft een woordvoerder van de Hofbibliotheek aan. 

Het spreekwoord ‘men moet geen oude schoenen wegwerpen voordat men nieuwe heeft’ lijkt hier van toepassing te zijn. Na de verhuizing naar de nieuwe vestiging van de Bibliotheek Markelo zijn de overtollige spullen bij op bod verkocht via marktplaats. Bijzonder is dat de vrijwilligers aangeven dat er eigenlijk veel te veel is verkocht en er momenteel gebrek is aan kastruimte om alle boeken op zijn plek te kunnen zetten.

Naast donaties is de bibliotheek op zoek naar een handige ‘Harry / Henriette / Henny’ die zegt; “ach, dat knutsel ik zo voor je in elkaar”. Wellicht zijn er bedrijven die dit fysiek kunnen doneren. Wat betreft de bibliotheek is dat geen enkel probleem. “Daar staan we natuurlijk voor open (liever zelfs nog). Het geld gebruiken we dan voor de aanschaf van het benodigde materiaal en wat over is hevelen we over in een ander spaarpotje”, geeft de woordvoerder aan. Ook mensen die niet handig zijn of geen dikke portemonnee hebben kunnen ons helpen. De bibliotheek is bijvoorbeeld ook opzoek naar leuke plantjes of een leuk stekje. Die mogen gebracht worden naar de Bibliotheek. Of als er nog wat op zolder staat wat lijkt op dat wat we zoeken? Mailen kan dan naar bib.markelo@hofbibliotheek.nl. En dit alles gaat niet zonder tegenprestatie, iedereen die een bijdrage levert, groot of klein, komt met zijn/ haar naam op de Wall of Fame, die boven de ingang van de nieuwe Bibliotheek komt te hangen.