Nauta in gesprek met briljanten en diamanten bruidsparen

Normaliter brengt burgemeester Ellen Nauta een bezoekje aan bruidsparen die 60 jaar of meer getrouwd zijn. Door de maatregelen die de rijksoverheid vanaf half maart 2020 afkondigden was dit niet meer mogelijk. Nu er versoepelingen met ingang van 1 juli zijn wilde Nauta de bruidsparen alsnog graag in het zonnetje zetten. In de raadszaal van het gemeentehuis verwelkomden Nauta vanavond 10 bruidsparen uit de Hof van Twente waaronder drie Markelose bruidsparen.

Briljanten bruidspaar van Schooten vertelde dat zij hun 65-jarige huwelijksdag op 15 april rustig zijn doorgekomen. Het echtpaar werd die dag door familie, vrienden, kennissen en de gemeente goed in de bloemen gezet vertelt het echtpaar enthousiast.  Op 12 mei vierden Albert en Truida van der Veen hun 60-jarige huwelijksdag. “We kijken terug op een geweldige dag. Vooraf dachten we dat er van alles niks door zou gaan maar we hebben genoten van een geweldige surprise-party waarbij we netjes de regels hebben gehandhaafd. Toen ik Bennie Haafkes ons erf op zag rijden wist ik dat het Brook Duo van zich zou laten horen. Dat had Gert Jan ook beloofd maar we dachten dat dat nu niet door kon gaan”, vertelt Albert. Ook het briljanten echtpaar De Visser uit Markelo heeft hun 65-jarige huwelijksdag een andere invulling gegeven dan vooraf bedacht was maar toch genoten van deze bijzondere mijlpaal.

Op de vraag van burgemeester Nauta welk geheim er ten grondslag lag aan een lang en gelukkig huwelijk reageerden de bruidsparen eigenlijk allemaal zo’n beetje hetzelfde. Blijven communiceren met elkaar, geven en nemen en vooral lachen en dan ben je ineens 60 jaar getrouwd. “En op tijd beginnen”, vult Albert van der Veen lachend aan. Ellen Nauta feliciteerden alle bruidsparen, weliswaar op gepaste afstand nogmaals hartelijk met hun huwelijksjubileum. “Fijn dat u er allemaal was en kom nog even langs om nog even persoonlijk met u te spreken. Ik heb het gemist en hoop dat u allen bijtekent voor tenminste vijf jaar want dan kom ik graag weer bij u thuis een bezoekje brengen”, besluit de burgemeester de gezellige bijeenkomst.