Molenaars Fokbedrijf in Brabantse handen

De Brabantse zwagers Paul van der Meijden en Jan Welvaarts van Elite Varkens BV hebben de aandelen van het Markelose Molenaars Fokbedrijf overgenomen. Het Markelose varkensbedrijf, dat in 1974 is opgericht door een aantal voerproducenten en een slachterij, was sinds 2013 al één van de franchisenemers in het Nederlandse Elite Varkens concept, waarbij biggen aan uitsluitend Duitse vleesvarkenshouders worden geleverd. Onder leiding van directeur Geert Beltman is Molenaars Fokbedrijf in 2012 gemoderniseerd en gegroeid naar 3000 zeugen met speenbiggen. De eerder genoemde Van der Meijden en Welvaarts zijn beide voor de helft eigenaar van Elite Varkens en hebben daarnaast ook een eigen varkensbedrijf.

Onder Elite Varkens vallen een aantal opfoklocaties in Brabant en Limburg. Ook zijn een aantal vermeerderaars franchisenemer van Elite Varkens. Voormalig franchisenemer Molenaars Fokbedrijf is vanaf nu volledig onderdeel van Elite Varkens. Het berijf hoopt op een prettige samenwerking met de medewerkers van Molenaars Fokbedrijf.