Belastingachterstand blijkt nep

Een inwoner van Markelo werd op donderdag 25 juni door een persoon gebeld, die zich uitgaf als belastinginspecteur en claimde dat de man een betalingsachterstand had. Daarop maakte de man € 750 over aan de belastingdienst en nog eens bijna € 20.000 euro op een ING banknummer. Dit bleek geen nummer van de belastingdienst te zijn maar van een fraudepleger. Het geldbedrag is de man helaas kwijt.

Een ondernemer in Markelo kreeg afgelopen week een brief van een incassobureau waarin werd gesommeerd een openstaande schuld te voldoen. Ook deze brief bleek na onderzoek afkomstig te zijn van een oplichter.

Jordy Scheggetman, wijkagent Markelo-Diepenheim vertelt bijna dagelijks benaderd te worden met vragen omtrent de echtheid van mail of brieven die per post binnen komen. “We kunnen er niet genoeg voor waarschuwen. Vertrouw op je gezonde verstand en neem bij welke twijfel dan ook contact op met de fraudehelpdesk. Natuurlijk kan men ook bij mij terecht voor vragen”, vertelt de wijkagent. De wijkagent is bereikbaar via 0900-8844 of via de social media kanalen van wijkagent Jordy.