Groep 8 ontvoerd door Casa la Papel

Groep 8 van Obs de Zwaluw is vanmiddag door Casa la Papel en politie overvallen. De groep werd door Casa la Papel ontvoerd en onder begeleiding van de politie Hof van Twente afgevoerd richting de Schoolstraat in Markelo. Voordat het echter zo ver kwam werd de groep met ondersteuning van fakkels, sirene’s en megafoon gemaand het lokaal in de school rustig te verlaten en te verzamelen op het schoolplein. Of het geheel nog niet genoeg bombarie in het dorp veroorzaakte zorgde een fakkel ervoor dat een conifeer in de hens vloog. Voor de politie betekende dit dat ze nu écht in actie moesten komen. De brand werd door de wijkagent snel in de kiem gesmoord.

Met de politie voorop werd groep 8 begeleid naar de Schoolstraat waar ouders de kinderen verwelkomden. Op het terrein aan de Schoolstraat startte het programma voor groep 8 dat de ouders als afscheid van de basisschool voor de groep organiseerden.Vervolgens zijn de kinderen op de fiets naar de familie van der Werf gefietst. Onder begeleiding van JR events wordt een groots out door event opgezet waarin water en plezier voorop staan. De middag wordt afgesloten met een ‘all you can eat’ buffet van Jordy Teela. Het avond programma wordt verzorgd door een professionele DJ. Het zal vast en zeker lang onrustig blijven aan de Slagendijk, want als er geslapen wordt ….

In eerste instantie wilden de ouders gaan buikschuiven met de kinderen aan de Schoolstraat waarbij de brandweer zou zorgen voor de waterpret. Gezien de oproep van Vitens om zuinig om te springen met water vond de brandweer dit niet gepast. Met het brandje dat tijdens de overval oplaaide was de aanwezigheid van de brandweer toch bijna gelukt.