Martinuskerk start activiteiten (deels) weer op

Op zondag 5 juli staan de kerkdeuren van de Martinuskerk voor alle Markeloërs weer wagenwijd open. U bent van harte welkom. Voorganger in deze dienst is ds. Rob. Nijhuis. In een werkplan staat de gang van zaken in verband met de coronamaatregelen uitvoerig beschreven. Met inachtneming van de 1,5-meter afstand is er plaats voor 54 kerkgangers. Predikanten, organist, koster, kerkenraadsleden niet inbegrepen. Helaas mag er nog niet gezongen worden; de kerkdienst duurt ongeveer 45 minuten.

Voor de zondagse eredienst kan gereserveerd worden door een whatsapp- of sms-bericht te sturen naar 06-57511169 (kerkdienst reserveren). Dit bericht moet uiterlijk op donderdag om 12.00 uur binnen zijn voor de eerstvolgende dienst. Daarnaast kan men op donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur bellen met bovengenoemd nummer. Vanaf vrijdag 26 juni is het mogelijk om te reserveren voor de dienst van 5 juli 2020.

Wilt u (nog) niet naar de kerk, dan is er ook de mogelijkheid om de kerkdienst live mee te beleven via de website:  https://kerkdienstgemist.nl/stations/181-Protestantse-Gemeente-Markelo. Ook achteraf zijn deze uitzendingen te bekijken.

Boekenmarkt
Vanaf donderdag 2 juli zal de boekenmarkt haar deuren weer openen in de Martinushof. Bezoekers zijn van harte welkom tussen 9.30 en 12.00 uur. Tijdens de zomermaanden juli en augustus zal de boekenmarkt iedere donderdagochtend geopend zijn. Vanaf september hanteert de boekenmarktcommissie weer de reguliere openingstijden, te weten iedere 1ste donderdagmorgen van de maand. Uiteraard worden de coronamaatregelen ook hier in acht genomen en kan het voorkomen dat bezoekers even buiten moeten wachten wanneer er te veel mensen binnen zijn. De boekenmarktcommissie hoopt u snel weer te kunnen begroeten.

Kringloop Martinuskerk
Helaas kan de jaarlijkse fancy-fair in september door de coronamaatregelen niet doorgaan. De commissie wil iedereen bedanken die vorig jaar heeft geholpen bij de organisatie van dit mooie evenement. Ze hopen volgend jaar weer een beroep te mogen doen op deze vrijwilligers. Tijdens de zomerperiode is de kringloopwinkel echter wel vaker geopend. Naast de reguliere openingstijden op donderdag van 9.00 – 12.30 uur en op zaterdag van 9.00 – 13.00 uur is de kringloop op de dinsdagen 21 en 28 juli en 4, 11 en 18 augustus eveneens geopend vanaf 9.30 – 13.00 uur. Dus ga gerust langs om een kijkje te nemen.
Er is nog vraag naar kleine meubeltjes en andere accessoires, dus heeft u nog wat over na een opruiming of grote schoonmaak, breng het naar de kringloopwinkel aan het Pastoriepad, zodat zij er anderen voor een klein bedrag weer blij mee kunnen maken.