Voetballes voor obs de Zwaluw

De leerlingen uit groep 7 en 8 van obs de Zwaluw hebben vanochtend onder heerlijke weersomstandigheden voetballes gekregen. Deze voetballes vond plaats op sportpark de Endemansdijk en werd gegeven door twee oud oranje internationals, namelijk Jessica Torny (62 interlands) en Marleen Wissink (141 interlands). Deze voetballes maakte onderdeel uit van het initiatief ‘KNVB geeft voetballes’ waarin een aantal klassen van verschillende scholen door heel Nederland een speciale voetballes kregen van KNVB-coaches.

Recente cijfers van NOC*NSF laten zien dat, mede door de coronacrisis, de sportdeelname van met name de jongste jeugd drastisch is gedaald ten opzicht van een jaar geleden. De KNVB vindt het dan ook van groot belang dat kinderen de mogelijkheid wordt geboden om (extra) te bewegen. Niet alleen op de voetbalvereniging, maar zeker ook op school. Voor zowel de organisatie als de leerlingen was het een geslaagde ochtend, waarbij vooral het plezier voorop stond!