Onkruid milieuvriendelijk verwijderd

Twente Milieu zamelt in Markelo in opdracht van gemeente Hof van Twente het huishoudelijk afval in. Maar daarnaast voeren zij ook verschillende werkzaamheden uit op het gebied van wegenonderhoud. Zo zorgen zij dat zwerfafval en het natuurlijk afval wordt verwijderd in ons dorp maar ook het onkruid op wegen, goten en trottoirs. Begin 2016 is er een verbod ingesteld op het gebruik van chemische middelen voor de bestrijding van onkruid. Medewerkers van Twente Milieu hebben deze week een groot aantal straten maar ook het Kaasplein geveegd met een machine die gebruik maakt van een nieuw borstelsysteem. Het onkruid wordt met roterende borstels uit de bestrating geborsteld waarna de veegmachine het losgekomen vuil opveegt. Gemeente Hof van Twente en Twente Milieu spreken met elkaar af hoe de wegen er uit moeten zien waarbij de gemeente bepaalt op welk niveau het onderhoud moet plaatsvinden.