onsProat: In de blote kont! (deel 2)

Mooie Maarkelsen,

Ik heb jullie al eens verteld op deze plek dat ik een fervent saunaganger ben. En zoals destijds aangegeven niet in zwembroek, maar lekker in mijn blote niksie.

Maar ook de Veluwse Bron’s en Saré’s (voor de onwetenden onder ons, dat zijn sauna’s) van deze wereld liggen tot op heden ook helemaal op zijn toepasselijke gat door corona. En daarom heb ik dit jaar nog maar 1 keer in de blote kont in de sauna gezeten. En ik snap dat het geen eerste levensbehoefte is, maar ik mis het wel. Die totale, ik zweet me helemaal de blubber, ontspanning. Donders fijn. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet in de blote kont heb gelopen. Integendeel zelfs. En hoe kom ik er nu bij om dit met jullie te delen vragen jullie je af. Nou, het komt door iets wat ik afgelopen week bij de hakken heb gehad. Een Niek Tijink actie in het kwadraat.

Wij proberen onze boodschappen zoveel mogelijk lokaal te kopen. Dat staat immers op de digitale informatieborden aan de invalswegen van Markelo. Ik moet loyaal zijn. Dus dan ben ik dat en doe ik dat. Maar mijn wijn koop ik in Goor bij Gall & Gall of in Rijssen bij drankenspeciaalzaak Horsthuis. Dit keer was het online bij Gall & Gall. Komt ze mooi an thoes breng’n. Ideaal.

Maar goed, een dag na de bestelling had ik me net gedoucht toen ik mijn telefoon hoorde overgaan. Die lag nog beneden op tafel in de kamer. Ik bedenk me niks en storm naakt, ja naakt, de trap af naar beneden. Doe ik wel vaker. Ben immers in mijn eigen huis. En ja hoor, ik was nog net op tijd om het telefoontje te beantwoorden en ging in gesprek. Voor het verhaal moeten jullie weten dat wij geen bel aan de voordeur hebben, dus wordt er meestal op het raam geklopt. Het gespek is afgelopen en ik sta op het punt om weer naar boven te gaan. Ik draai me om en kijk door het raam……récht in het onthutste gezicht van een TNT bezorger!!!! Ik schrok me echt lam en wist niet hoe snel ik mijn hand voor mijn kruis moest houden, maar ja, het kwaad was al geschied. Pfff….en toen moest ik die beste man nog aanspreken ook. Ik heb een theedoek gepakt om mijn edele delen te bedekken. Ik heb heel zielig de voordeur open gedaan en met alleen mijn hoofd om de deur en een schorre stem de aardige TNT meneer te woord gestaan. Dat hij de dozen wijn wel neer kon zetten en ik ze zelf wel naar binnen zou zetten. (Wat in corona tijd ook de gebruikelijke wijze is vernam ik). Ik kon aan zijn gezicht zien dat hij niet wist wat hij moest zeggen. Dus het enige wat uit zijn mond kwam was ‘succes er dan maar mee hé’! En ik schraapte heel beschaamd en benepen een piepend ‘bedankt’ uit mijn keel.

Dit was dus letterlijk en figuurlijk voor lul staan. Wat een blamage. En Angela had me er al vaker voor gewaarschuwd dat me dit een keer mis zou gaan. Het enige wat ze riep was ‘ doe je de theedoek wel in de was?’

Na dit bizarre voorval kwamen we afgelopen week ook tot de conclusie dat we onze vakantie in Nederland gaan doorbrengen deze zomer. Aangezien we naar de Alp d’Huez zouden gaan had ik de zomervakantie nog niet geboekt. Dus alles kan nog ingevuld worden.  Maar dit jaar ga ik de Nederlandse economie stimuleren. Vakantie in eigen land. Nog nooit gedaan, maar lijkt me stiekem best gaaf. Dus als iemand nog leuke ideeën heeft? Ik hoor het graag. En nee, graag géén nudistencamping aanbevelen. Want die stap gaat me net weer iets te ver. Tennissen in je blootje lijkt me ontzettend ongelukkig namelijk. En in je nakie in een campingsupermarkt staan is niet relaxed. En bovendien veel te koud bij het vriesvak. Maar ideeën voor leuke nog te ontdekken vakantieplekjes in Nederland zijn van harte welkom.

En als jullie vandaag nog eens op een aparte manier willen proosten eindig ik met de toepasselijke songtekst van Mooi Wark.

We zingen en we springen en we daansen in het rond,
In de blote kont, in de blote kont.
Wij heff’n ‘t glas omhoog en zett’n aan de mond,
In de blote kont.

Ben benieuwd wie durft! De temperatuur is er wel naar vandaag. Maar ik durf in ieder geval niet. Stel dat die TNT meneer nog een keer op het raam klopt…..

Proost!

Niek