Muziekfestival Eigenwijs in 1984

Muziekvereniging De Fanfare en de Folkloristische Vereeniging Markelo vierden in 1984 hun 50-jarig bestaan met een internationaal muziek- en dansfestival onder de naam ‘Eigenwijs’. Tal van buitenlandse groepen op gebied van folklore en muziek kwamen hiervoor naar Markelo en bij menig Markeloër staat dit festival nog in het geheugen. Maar ook voor diegenen die de beelden niet meer op hun netvlies hebben staan kunnen met de gedigitaliseerde super 8 film die gemaakt is door A.J. en G.J. Lammertink ruim 35 jaar terug in de tijd met beelden van de optocht die werd georganiseerd bij dit festival. Op de film zijn veel Markeloërs te zien.

Naast de beelden van Eigenwijs zijn er beelden te zien van de Betuwse variant van de ‘Koets’n Keerls’. De Markelose inbreng is duidelijk te herkennen aan de kledij en onze koets werd getrokken door de trouwe Liesbeth.