onsProat: Van alles wat

De afgelopen tijd heeft mij zoveel dingen aan het denken gezet en geraakt, dat ik maar moeilijk kon beslissen voor welk thema ik zou moeten gaan… dus het wordt van alles wat!

Allereerst raakte mij de column van Christiaan, vorige week! Hoe prachtig hij zijn jeugd omschreef en hoe trots hij was op de geboorte van Julia! Voor velen van jullie is dit waarschijnlijk heel herkenbaar maar voor mij was het meer een ‘jaloers-momentje’. Niet dat ik een slechte jeugd heb gehad, het tegendeel is waar! Ik heb een heel ander soort ‘rijke’ jeugd gehad en veel gezworven over de wereld met mijn familie. Maar een ‘Boeren-jeugd’ is mij onbekend en als ik het zo lees moet het een hele mooie jeugd zijn! Gelukkig hebben we allemaal onze eigen jeugd gehad zodat we niet allemaal op elkaar lijken..🙄 Sinds ik hier woon word ik meer bewuster van dat de boeren het steeds moeilijker hebben om te overleven. Allerlei beperkingen en regels..waar stopt dit??!! En dan werkt de natuur ook niet echt een handje mee.. hoe dit verder gaat? De tijd zal het leren!

Om maar bij de natuur te blijven: krijg ik een mailtje van het waterbedrijf dat je niet meer overdag de was mag doen of de tuin mag besproeien en als het effe kan, niet te lang douchen…. 🧐 Wat is er allemaal met het water gebeurd, waar Nederland in het begin van het jaar, overlast van had?? Wordt dit niet opgevangen of zo? Ik begrijp dit niet helemaal..in tijden van wateroverlast, ga je daar toch iets mee doen? We weten allemaal dat het klimaat aan het veranderen is en dat er veel meer warme dagen/zomers aan komen, dan doe je toch wat met de overvloed  aan water? Maar misschien denk ik iets te simpel..
Wat ook met het water te maken heeft is de vervuiling die wij creëren !! Er was al veel vervuiling in de zee, zoals bijvoorbeeld plastic. Dan komt Corona om de hoek kijken en moeten er mondkapjes extra gemaakt worden, die wij vervolgens maar weer door de toilet spoelen of gewoon weg gooien, die vervolgens weer in de zee terecht komen!!! HOE DAN…??!! Leren wij het dan nooit??!!

Dat bracht mij op het idee om zelf mondkapjes te gaan maken voor de buurt, vrienden en familie! Gewoon omdat het kan! En omdat ik de tijd en de machines ervoor heb en mij het gevoel geeft dat ik wat kan doen voor mijn naasten! En deze zijn van een leuk stofje, herbruikbaar en in de machine te wassen (wel ’s nachts graag..!😉)

George Floyd, de donkere Amerikaan die stierf tijdens zijn arrestatie en waar heel Amerika nu van op zijn kop staat…trouwens Nederland ook! Het filmpje kwam voorbij waarna ik spontaan misselijk werd! Het is toch te zot voor woorden dat de agent zijn gesmeek niet hoort??!! Je hoort hem duidelijk zeggen dat hij geen lucht meer krijgt! Hier moest ik wel een traan over laten! Aan de andere kant, krab ik mij wel achter de oren als ik al die plunderingen en vernielingen zie gebeuren, moet dat nou??!! Ja, het is ver van onze bed maar wel een ingrijpende gebeurtenis wat weer verband houdt met de demonstratie op de Dam met alle ophef en gevolgen nadien..

Wat dichterbij bed was, was de vondst van de knophamerbijl aan de Koolhoopsdijk! Bijna 5000 jaar geleden gebruikten men deze steen om… zeg het maar!!! Ik vind dit super interessant! Het is toch bijna niet voor te stellen dat je iets vindt dat al 5000 jaar bestaat!?

Ik ga dit even laten bezinken en verdwijn naar het terras..WANT WE MOGEN WEER!!!!!!!

Namasté

Ernestine