Horeca weer van het slot

Geplaatst door Maarkelsnieuws op Maandag 1 juni 2020

Vanaf vanmiddag 12.00 uur mag de horeca in Nederland weer open. Vanwege de door de overheid ingestelde coronamaatregelen waren cafés en restaurants met bijbehorende terrassen de afgelopen 11 weken gesloten. Net zoals elders in het land stonden ook in Markelo horecaondernemers, personeel maar ook gasten met smart te wachten op het moment dat ze weer open mochten. Weliswaar onder voorwaarden, maar men mag weer open en met dank aan de gemeente op vaak veel grotere terrassen om zo de 1,5 meter afstand te kunnen behouden. Het mooie weer van de afgelopen weken met daarin veel feestdagen maakten de sluiting extra zuur. In Markelo lieten gasten de horeca de afgelopen weken niet in de steek en bestelden regelmatig afhaalmaaltijden. Een aantal gasten die 15 maart als laatste de deur uit gingen, zaten vanmiddag als eersten weer op de terrassen. Ondanks de 1,5 meter afstand was het hierdoor al snel gezellig druk op menig Markelo’s terras.

De horeca heeft extra maatregelen genomen om open te mogen. Zo zijn er vaak ruimere terrassen. Voor een plek op het terras hoeft niet te worden gereserveerd en geldt geen maximum aantal gasten, binnen is dat wel noodzakelijk en geldt een limiet van 30 personen. Voor zowel binnen als buiten dient men wel afstand te houden en geldt een maximum van twee personen per tafel. Voor mensen uit hetzelfde gezin geldt geen maximum.