Buiten trainen mogelijk bij Bodyfitness


De maatregelen die door de Rijksoverheid zijn bepaald maakt het nog niet mogelijk voor sportscholen om hun deuren te openen. “We hebben daarom gekeken naar mogelijkheden zodat er wel weer gesport kan gaan worden. Naast ons pand hebben we een deel geschikt gemaakt om vanaf dinsdag te sporten op een aantal apparaten. Dit deel is niet voldoende om bijvoorbeeld de Zumba lessen te geven en hiervoor kunnen we gebruik maken van het pleintje dat tussen de Huisartsenpraktijk Meereboer & de Jonge en onze sportschool is gelegen”, vertelt Frans Berghuis van
Body Fitness Lifestyle Markelo.

Voor het trainen buiten moet de ondergrond vlak zijn en hier is dan ook de afgelopen week met man en macht aan gewerkt. Voordat Frans zijn plan voor het buiten sporten uit ging werken heeft hij contact gehad met de gemeente maar ook met de buren, die alle begrip hebben voor het alternatief en er geen bezwaar tegen hebben. Voor het buitensporten wordt een aangepast buitenschema gemaakt. Wie wil sporten, reserveert via de app of telefonisch op 06-23034618 een plek. Dit om te zorgen dat er niet meer dan 10 personen per uur aan het trainen zijn. Voor de jeugd tussen 14 en 18 jaar start Fran Bruneel met het geven van Bootcamp. Hiervoor zijn speciale knipkaarten verkrijgbaar. Frans Berghuis is naast de sportschool ook werkzaam als rijinstructeur bij Relker Verkeersschool. Door de beperkingen die ook hier van kracht waren en er geen lessen konden worden gegeven, is het ook hier momenteel druk. Daarom heeft Frans de dagelijkse leiding in handen gelegd van Fran, die hierbij natuurlijk ondersteund wordt door Rita en het gehele team van de sportschool.