Vrolijke boom van Mara op bloeikaart

De ‘Vrolijke Boom’ van de 8-jarige Mara Dollekamp uit Markelo is een van de 4 winnende tekeningen in de tekenwedstrijd van dit jaar van HofPower. De tekening wordt evenals 3 andere winnende tekeningen van kinderen die mee hebben gedaan aan de wedstrijd rond 22 mei, de Dag van de Biodiversiteit, bezorgd als bloeikaart op 1.000 adressen aan de invalswegen van Markelo en andere kernen van Hof van Twente. Een bloeikaart is een kaart met bloemzaadjes erin verwerkt. De actie is een een initiatief van de Groene Loper Hof van Twente, Hofkracht en HofPower.

De actie sluit aan bij de provinciale campagne #inhetbos waarmee het belang van bomen wordt gevierd. De tekeningen van Mara uit Markelo, Tom uit Goor, Kjeld uit Ambt-Delden en Lara uit Delden tekeningen zijn afgedrukt als bloeikaart. Inwoners die aan een verbindingsweg wonen, maar die 30 mei nog geen kaart hebben ontvangen, kunnen dat laten weten aan HofPower info@hofpower.nl , zodat er alsnog een kaartje wordt opgestuurd.