onsProat: Markelo klimt Alp d’HuZes!

Mooie Maarkelsen,

Over 2 weken had het moeten gebeuren. 4 juni 2020. De langverwachte klim op de Alp d’Huez voor het KWF. Opgeven is geen optie. 13.8 km lang met 1061 hoogtemeters. Een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9% en de 21 haarspeldbochten, elk met een nummer en naam van een etappewinnaar op de Huez tijdens de Tour de France.

Maar helaas, corona gooit ook hier roet in het eten. En het liep verdikke allemaal zo lekker en gesmeerd.
Vorig jaar juni de beslissing genomen om het te gaan doen en van daaruit een stappenplan maken. Met als uiteindelijke doel de zware beklimming. En net nog voordat Nederland in een al dan niet intelligente lockdown ging hadden wij, Markelo Klimt, op vrijdag 6 maart onze benefietavond. Die gelukkig nog gewoon door kon gaan.

Het was 1 van de meest fantastische avonden uit mijn leven. Zoveel warmte. Zoveel lieve mensen. Maar vooral zóveel geld. Dikke €29.000 is er opgehaald die avond. Als je me dat van tevoren had gezegd had ik gezegd ‘ja tuurlijk joh, de kans dat er een vliegtuig op mijn huis stort is groter’. Maar toch is het gebeurd. Echt een fantastisch bedrag voor het KWF. Dus op deze plek wil ik namens Edwin, Jeroen en mezelf iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze avond enorm bedanken. Zowel de spontane prijzen die zich aandienden door sponsors als natuurlijk de mensen die er op hebben geboden. En de giften die er waren. Want wat was de overhandiging van de mega check van €10.000 van Stichting Karlijn emotioneel. Nog steeds niet te bevatten. Krijg alweer kippenvel als ik eraan denk. We hebben beloofd dat we een kaarsje voor haar zouden branden op de berg. Die belofte blijft staan. Maar wordt dus wel 2021, lieve Karlijn.

Maar ook de mensen die deze avond belangeloos hun diensten hebben aangeboden zijn echt top. Het blijkt toch maar weer dat het donders fijn is om in zo’n dorp als Markelo te wonen. Ik ben normaal gesproken niet zo van dat geneuzel dat iets alleen in Markelo kan. Een groot gedeelte van de optredens die avond kwam immers uit Holten. Maar ik moet toegeven dat ik van diverse mensen uit plaatsen om ons heen heb gehoord dat dit toch echt alleen in Markelo kan. Wat een saamhorigheid. Machtig mooi. Dus in dit geval ga ik met het geneuzel mee.

Daarnaast willen we ook alle mensen bedanken die via onze link www.opgevenisgeenoptie.nl/markeloklimt hebben gestort. Elk bedrag waarderen we echt enorm. Niet te doen om iedereen persoonlijk te bedanken, maar weet dat we jullie allemaal in ons hart hebben gesloten.
Mijn nichtje van 20 heeft bijvoorbeeld €5 gestort. Met tranen in haar ogen zegt ze ‘Lieve Niek, ik wil zo graag meer geven, maar kan nu helaas niet meer geld missen’. Nou mensen, dan breng mij maar weg. Zo’n gebaar is meer waard dan wat ook.

En nu denken jullie misschien, ach Niek, kom op, 2021 wordt nu jullie jaar. En dat klopt. Naar alle waarschijnlijkheid voor ons wel.
Maar tijdens de Alp d’HuZes week zijn ook altijd veel mensen die NU strijden tegen kanker. En voor hen is het natuurlijk lang niet vanzelfsprekend dat ze volgend jaar nog in dezelfde conditie zijn als nu en de reis naar Frankrijk kunnen maken. En dus niet weten of ze volgend jaar bij dit bijzondere evenement kunnen zijn. En die onzekerheid vind ik verdrietig. Maar goed, we gaan van het positieve uit.

We hebben volgend jaar dus de eerste week van juni weer in de agenda gezet. Het bij elkaar gehaalde geld gaat gewoon mee naar 2021. En dan wordt het echt snot voor de ogen wegfietsen. Ik heb nu ook geen smoesje meer, immers een jaar langer om te trainen. Dat is dan weer het voordeel. Dus knallen.

Of het nu via deze weg of een ander kanaal is, wij gaan jullie volgend jaar ook zeker op de hoogte houden van onze ontwikkelingen.
Want fietsen dat gaan we.

En helemaal voor dat goede doel. Want dat is gewoon nodig.
En we nemen de ontzettend warme, lieve giften, berichten en gedachten mee de berg op. En zonder omliggende plaatsen en mensen die niet uit Markelo komen tekort te doen…..Markelo Klimt houdt van Markelo en van de Markelose mensen. Jullie zijn TOP!

Fijne zondag,

Niek