Zwemmers trainen op de wal

Na een lange tijd wachten en flink voorbereiden was het deze week zover: de eerste corona-landtraining bij zwembad De Vijf Heuvels voor alle leden van ZPC De Hof onder de 19 jaar. En dit bleek meteen een groot succes met bijna 80 deelnemers. Wim Gossink en André Heitink hadden voor de bijna 80 deelnemers een mooie afwisselende training voorbereid, die samen met tal van andere trainers van onze vereniging werd gegeven aan de bijna 80 deelnemers. De organisatie verliep, mede door de medewerking van het zwembad, uitstekend dankzij een gedegen voorbereiding. Met een uitgestippelde routing van breng- en haalplaatsen en anderhalve meter vakken werden ook hier alle maatregelen van het RIVM gewaarborgd.

Er zijn al veel enthousiaste reacties ontvangen van zowel de kinderen als de ouders, die zich allemaal netjes aan de voorschriften hebben gehouden: complimenten.

In de persconferentie van het kabinet zijn een aantal nieuwe maatregelen (versoepelingen) aangekondigd. In de komende periode zal er gekeken worden naar de mogelijkheden om de trainingen ook aan onze leden boven de 18 jaar aan te kunnen aanbieden. Daarnaast wordt er door de zwemvereniging en het team van het zwembad gekeken of er ook weer in het water getraind kan worden.