Lokale winkels online samen

Een van de initiatieven die is ontstaan als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus om zoveel mogelijk thuis te blijven is Koop in Hof van Twente. Het online platvorm voor ondernemers in Hof van Twente dat tevens wordt ondersteund door de gemeente Hof van Twente, het Ondernemersplatform Hof van Twente en Hofmarketing. Nu het platform een maand online is bieden steeds meer bedrijven in Markelo en de rest van Hof van Twente hun producten of diensten hierop aan. Zo zijn Bloembinderij de Postkamer, Fotostudio Markelo, Nummer 15, Voskamp Wonen & Slapen en De Hoestinkhof inmiddels samen met 27 andere bedrijven in Hof van Twente actief op Koopinhofvantwente.nl. Bestellingen die van maandag tot en met zaterdag voor 12.00 uur worden besteld wordt dezelfde dag nog bij de je thuisbezorgd. Met het bestellen via dit platform kun je thuisblijven met het gemak online bestellen en zo toch de lokale ondernemer ondersteunen.

Veel gezellige horecazaken en mooie winkels is niet alleen van belang voor inwoners, maar ook voor ondernemers die het moeten hebben van de bezoeker in de straat. Niet alleen zorgen ondernemers voor mooie producten en werkgelegenheid, ze zetten zich in voor bijvoorbeeld de Sinterklaasintocht, muziekfestivals, de kerstversiering. Wethouder Wim Meulenkamp: “Onze bedrijven sponsoren vaak ook de lokale sportclub of muziekvereniging. De ondernemers zetten er met elkaar de schouders onder en werken samen aan het leveren van mooie producten tegen een eerlijke prijs. Dus laten we onze producten zo veel mogelijk lokaal kopen, bij onze eigen ondernemers. Het is niet alleen heel handig om nu ook online favoriete lokale producten te bestellen en thuis te laten bezorgen, het is vooral nu ook nodig om deze ondernemers te steunen in een spannende tijd. Via het nieuwe platform Koopinhofvantwente.nl of natuurlijk op een veilige manier in de winkels. Zo zorgen we er samen voor dat we met elkaar zo goed mogelijk door de Coronatijd komen.”