Streep door zomerse activiteiten

Met de mededeling van minister-president Mark Rutte vanavond, dat evenementen tot 1 september 2020 niet zijn toegestaan gaat een streep door veel activiteiten die deze zomer in Markelo op de agenda stonden. Organisaties hebben door het bekend maken van dit besluit meer duidelijkheid. Roefeldag, ONK Motocross, FoodGoan, Houtdorp, Beachparty en Dorpsfeest Markelo zullen hun activiteiten voor dit jaar moeten cancelen. “Ja dat is zuur, maar we ontkomen er niet aan om dit offer met elkaar te brengen. Ik verwacht dat mensen dat zullen begrijpen”, aldus Mark Rutte na de bekendmaking van de verlenging van het verbod tot 1 september 2020.

Meerdere bedrijven moeten hun deuren gesloten houden tot en met 19 mei. Het gaat hier om de contactberoepen zoals kappers, masseurs, schoonheidsspecialisten maar ook de horeca. Daarentegen kunnen de basisscholen en de kinderopvangcentra op 11 mei de deuren weer openen. Het kabinet wil dat de kinderen na de meivakantie, halve dagen naar school gaan. ’s Ochtends de ene helft en ’s middags de tweede helft. Scholen in het voortgezet onderwijs zouden mogelijk vanaf 2 juni weer open kunnen. 

Meerdere bedrijven, stichtingen en verenigingen in Markelo, reageerden vanavond al richting onze redactie of op social media na de persconferentie van de minister-president. We zullen onderstaande lijst de komende dagen up to date proberen te houden met ingekomen persberichten.

Het jaarlijks Jeu de Boules buurttoernooi van maandag 22 tot en met donderdag 25 juni gaat niet door. Voor de voortgang van het Buurt croquettoernooi op zondag 20 september heeft het bestuur van Markvogel Boules nog geen definitief besluit genomen.

Sportclub Markelo is naar eigen zeggen druk bezig om de mogelijkheden te bekijken om de jeugd weer te laten trainen op het sportcomplex. Echter blijft het sportcomplex voor alsnog gesloten.

Roefeldag en Houtdorp
Stichting Jeugd Aktiviteiten Markelo heeft naast de jaarlijkse Roefeldag ook de kinderactiviteitenweek rondom Houtdorp van de agenda gehaald. Deze activiteiten zullen in 2021 weer op de agenda geplaatst worden.