Ondanks nare tijd ook kippenvel momentjes

De huidige corona-maatregelen zorgen voor vervelende situaties maar bieden daarnaast ook ruimte voor mooie initiatieven. Zo heeft Maud Rossing vanmiddag haar opa Rossing verrast met een heel bijzonder cadeau voor zijn 89e verjaardag. Opa Rossing woont in Carintreggeland Huis De Stoevelaar waar het momenteel niet mogelijk is om bezoek te ontvangen. Maud trok de stoute schoenen aan en benaderde het Brook Duo met de vraag of zij in de tuin een aangepast optreden wilden verzorgen. “Als Brook Duo doen we dit 1 a 2 keer per week ergens in de regio voor een appel en een ei (koffie en bier). Het is een bizarre tijd en wij willen ons steentje ook graag bijdragen. Maud had de hele familie opgetrommeld en opende de middag met een toespraak voor haar opa. Niet lang daarna volgde de keurige 1,5 meter polonaise”, vertelt Gert Jan Oplaat enthousiast. De klanken van het Brook Duo onder muzikale begeleiding van Bennie’s Muziekdeuze zorgden niet alleen bij Opa Rossing voor een kippenvel-momentje, ook het zorgpersoneel en voorbijgangers genoten van dit muzikale intermezzo. “We hopen als alles weer genormaliseerd is een groot feest te geven bij De Haverkamp met gelijktijdig de CD presentatie van nieuwe CD ‘Botterveugelkes’. Hopelijk aan het einde van dit jaar of begin 2021”, vertelt Gert Jan. 

Het initiatief van de OR en papiercommissie van Obs de Zwaluw werd ook bijzonder goed ontvangen. Met de inachtneming van de adviezen rondom de corona maatregelen, wisten de ouders toch op een geweldige manier oud papier in te zamelen. Aan het verzoek om het oud papier niet aan de straat te zetten maar naar de commissie te brengen achter de Welkoop werd goed gehoor gegeven. In de Tolweg zorgde de buurt er voor dat het papier door de mensen die niet naar de papierlocatie konden komen, toch werd verzameld en werd weggebracht. Noaberschap ten top. Ongetwijfeld zal dit in meerdere delen van Markelo zijn gebeurd want samen zetten we de schouders eronder en houden we het noaberschap hoog in ons vaandel.

Over enkele minuten start De Kroon met de tweede editie van de online Pubquiz. De eerste editie vond twee weken geleden plaats en werd in en rond Markelo bijzonder goed ontvangen.