Oud-Markeloër in kernteam RIVM

Oud-Markeloër Reint Jan Renes maakt de komende tijd deel uit van het kernteam van de RIVM dat de nieuw ingerichte Corona gedragsunit leidt. Renes is lector Psychologie voor een Duurzame Sad aan de Hogeschool van Amsterdam. De hogeschool meldt dat Renes de komende tijd 4 dagen in de week is gedetacheerd bij het RIVM. “Ons gedrag wordt in deze crisis steeds belangrijker. Zoals het samen blijven opvolgen van de adviezen – houd afstand, was vaker je handen, blijf zoveel mogelijk thuis. Het goed toepassen van gedragswetenschappelijke inzichten in beleid en communicatie kan het verschil maken om als samenleving gezond en sterk te blijven. Dat is waar ik samen met de mensen van de gedragsunit aan werk en ik ben echt heel blij dat de HvA mij de ruimte geeft dat te doen,” aldus Renes.