Voorleessessies voor en door Markeloërs

De maatregelen die de Rijksoverheid in eerste instantie tot 6 april heeft opgelegd worden verlengd tot en met 28 april. Voor ons allen een spannende, onzekere en bijzondere periode waarbij de regels van premier Rutte “Blijf thuis, alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle” en “wanneer u toch naar buiten gaat,  houd 1,5 meter afstand” een duidelijk signaal vormen. Voor veel oudere mensne betekent het dat ze al weken niet buiten zijn geweest en ook de komende weken daar weinig verandering in zullen ondervinden. Veel initiatieven worden ontplooid in Markelo om elkaar te helpen of de dag een beetje op te fleuren. Voor een groep mensen die nauw betrokken zijn bij de Martinuskerk reden om de komende weken een verhaal of gedicht voor te dragen op de kerkradio.

Thuis maken zij een opname via de PC, tablet of mobiele telefoon. U kunt dit op de volgende twee manieren beluisteren:
1. Ga naar https://kerkdienstgemist.nl/stations/181-Protestantse-Gemeente -Markelo en u ziet de lijst met opnames klaarstaan;
2. Ga naar https://pkn-markelo.nl/kerkradioinfo en ook hier ziet u de radio-opnames klaarstaan.

Geprobeerd wordt om wekelijks ongeveer vier radio-opnames klaar te zetten. Formeel is er vandaag gestart maar er zijn al meerdere opnames op de site te beluisteren. Heeft u zelf een leuke bijdrage waarvan u denkt: “dat zouden alle Markeloërs moeten horen” of wilt u iets insturen maar weet u niet precies hoe dit werkt, stuur dan een email naar sjoke.frits@gmail.com. “We sturen dan een procedure toe met een handleiding omtrent het maken van een opname voor de kerkradio. Maar maak het niet te gek hè!”, aldus deze enthousiaste groep vrijwilligers.