Matthäus Passion op Hofstreek FM

In deze tijd waarin geadviseerd wordt om zoveel mogelijk thuis te blijven, gaat ook de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion niet door. Aanstaande zaterdag zou er een uitvoering zijn in de Johanneskerk in Diepenheim. Afgelast en zo ook de voorstellingen in alle omringende gemeenten. Hofstreek FM besteed op zondag 5 april, Palmzondag, aandacht aan de Matthäus Passion. Een oratorium over het lijdens- en sterfverhaal van Jezus geschreven door Johann Sebastian Bach in 1728. Een oratorium is een werk met naast muziek ook een vertelling, met teksten van geestelijke aard. Als dat verhaal over de lijdensweg van Jezus gaat, is het een passie. Het werk wordt traditiegetrouw uitgevoerd rondom de Goede Week en Pasen en wordt gezien als de bekendste én allermooiste compositie van Bach. 

Hofstreek FM heeft gekozen voor de uitvoering van de Nederlandse Bachvereniging en het Kampen Boys Choir onder leiding van dirigent Jos van Veldhoven. Het is een opname vanuit de Grote Kerk in Naarden uit 2014.

U kunt deze uitvoering beluisteren op zondag 5 april vanaf 14.00 uur tot 16.45 uur. Hofstreek FM is te beluisteren op 107.6 Mhz en speciaal voor omgeving Markelo op 107.0 Mhz. De lokale zender is ook op de kabel te beluisteren via 104.1 Mhz.