Oproep: vlag extra op 8 april

Vanwege de maatregelen als gevolg van het coronavirus kunnen veel activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid niet doorgaan. De Stichting Herdenken en Vieren Vrijheid Markelo had juist vanwege 75 jaar bevrijding tal van activiteiten gepland van jong tot oud. Zaterdag 4 april zou dit starten met de opening van een expositie in Het Beaufort en Eungs Schöppe. Op 3 mei stond een vrijheidsfestival op het Kaasplein gepland. “De intentie is om alle activiteiten te plaatsen naar volgend jaar”, aldus voorzitter Benny Schreurs van de stichting. De stichting roept op om op 8 april, de dag dat Markelo 75 jaar geleden werd bevrijd, de vlag uit te steken. Benny: “Het zou mooi zijn als heel Markelo dan rood-wit-blauw kleurt!”. Burgemeester Ellen Nauta deed vandaag op Hofstreek FM een soortgelijke oproep: “Vlag extra! De mensen die anders niet vlaggen zouden dat nu ook moeten doen. We hebben deze verbinding met elkaar juist nu zo hard nodig. Ik roep iedereen op: doe mee!”

Inwoners van Markelo worden door de Stichting Herdenken en Vieren Vrijheid Markelo opgeroepen om woensdag 8 april van zonsopkomst tot zonsondergang de vlag uit te steken. Een andere actie die nog wel doorgaat is de chocoladeactie. Hiermee steunt Markelo de stichting om de activiteiten op een later moment alsnog doorgang te kunnen laten vinden.