Thuis …in de klas!

Vanwege de huidige maatregelen kunnen kinderen niet op school leren. Er ontstaat nu een situatie die volledig nieuw is voor ouders en kinderen. Zo’n nieuwe situatie is voor iedereen wennen. Het is ontzettend moeilijk om in deze lastige omstandigheden, mét werken ernaast, deze extra taak wekenlang op te moeten pakken. Thuisonderwijs vergt een flinke verandering in de manier waarop je over school denkt. Je bent nog steeds vooral vader en moeder die toevallig zijn of haar kinderen moet helpen met schoolwerk. Voor je het weet ben je óf schooltje aan het spelen óf heb je helemaal geen zicht op wat er wel of niet gebeurt met het schoolwerk. De Markelose Ellen Broeknellis hoorde voldoende signalen om zich heen: “Ineens moet ik als ouder, docent zijn voor de kinderen terwijl vanuit mijn werk verwacht wordt dat ik zo goed mogelijk door blijf werken. Als ik steeds in een online overleg of vergadering zit kan ik niet op de kinderen letten of ze hun werk wel afhebben of maken….”.

De stemming wordt er, door het uitvallen van allerlei sporten en sociale activiteiten, in combinatie met een zekere spanning die de hele situatie toch al met zich meebrengt, soms niet beter op. Er worden ineens prachtige programma’s aangeboden maar het is van belang dat de kinderen zelf, met elkaar, aangehaakt blijven in een groepje dat min of meer samen het schoolwerk maakt. Bij het ene kind gaat het thuiswerken gemakkelijker dan bij het andere. “De kinderen hebben echt wel contact maar dat blijft meestal op het niveau van kletsen over van alles dat hen interesseert, en dat is meestal niet het huiswerk! Vanuit mijn jarenlange ervaring als studiebegeleider en coach bied ik aan, om de komende tijd een groep kinderen gratis te coachen en te begeleiden met het huiswerk. Hierdoor kan je als ouder weer ontspannen en verandert de sfeer thuis ook weer”, vertelt Ellen. Het coachen en de begeleiding gaat Ellen via de computer doen. Wie interesse heeft in het aanbod van Ellen kan op de website een aanmeldformulier downloaden.