Op jacht naar beren of een #blijkeitje

Hebben jullie al een blijkeitje of een beer achter het raam gespot in Markelo? Op steeds meer plekken zetten mensen een knuffelbeer achter het raam. Het initiatief is speciaal bedacht voor kinderen zodat zij op berenjacht kunnen en hierdoor wat afleiding hebben tijdens de coronacrisis. Tijdens een wandeling door de buurt kunnen kinderen dan op zoek naar de knuffelberen, die hier en daar zelfs worden voorzien van een leuke boodschap of iets lekkers. Wel wordt geattendeerd om de geldende maatregelen in acht te nemen en voldoende afstand te houden. In de facebookgroep worden door tientallen mensen foto’s van de knuffels gedeeld die ze voor het raam hebben gezet.


In Markelo staan er al een aantal maar er kunnen er natuurlijk altijd meer bij! In Markelo liggen inmiddels ook een flink aantal versierde stenen in de hoop een glimlach op de ontdekker zijn of haar gezicht te kunnen toveren. Uiteindelijk hoopt men dat de ontdekker het ‘blijkeitje ook weer teruggeeft door het opnieuw neer te leggen op een mooie zichtbare plek en te zorgen voor het volgende ‘goede gevoel’. Je  kunt natuurlijk hieraan bijdragen door stenen te versieren en/of te voorzien van een positieve tekst (en  natuurlijk #blijkeitje) zodat jij je steentje eventueel op Instagram #blijkeitje en de Facebookpagina kunt volgen of misschien zelfs een bedankje kunt ontvangen.