Online meditatie; kerk voor iedereen

De klokken in de toren van de Martinuskerk laten zich onverminderd horen. Afgelopen woensdagavond werden de kerkklokken zelfs extra geluid om de Markeloërs een hart onder de riem te steken in deze voor velen moeilijke tijd in verband met de door de Rijksoverheid opgelegde maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Het advies van het moderamen van de Protestantse Kerk gemeenten om met zo min mogelijk mensen samen te komen en dus de erediensten in de Markelose Martinuskerk tot nader order af te gelasten, doet een beroep op de inzet van creativiteit. “Wanneer zoals nu, alles stil wordt om je heen zijn we in staat om bepaalde geluiden des te beter tot ons door te laten dringen. We moeten juist nu, oog hebben voor de ander, steun geven en ontvangen”, vertelt Rob Nijhuis. Samen met Marten Dijkstra en Deodaat van der Boon, is Nijhuis als dominee verbonden aan de Martinuskerk. Met een enorme inzet en enthousiasme werd gisteren volop gewerkt aan het realiseren van de eerste online meditatie, die via de website van Protestantse Gemeente Markelo te volgen is. Want juist in deze onzekere tijd wil de Martinuskerk er zijn voor álle Markeloërs.