NL-alert: houd 1,5 meter afstand

De Rijksoverheid heeft via een NL-alert inwoners opgeroepen om 1,5 meter afstand te houden in de strijd tegen het coronavirus. Ook wordt met de NL-alert nogmaals opgeroepen om bij ziekte en verkoudheid ter bescherming van uzelf en mensen om u heen thuis te blijven. Tevens roept Natuurmonumenten op om ondanks de zonnige omstandigheden niet de natuur in de gaan. Eenzelfde oproep doet ook de gemeente Hof van Twente, die inwoners adviseert om niet naar bijvoorbeeld Twickel of de Borkeld te komen.

De gemeente Hof van Twente heeft ook extra maatregelen genomen rondom het coronavirus. Zo zal het gemeentehuis vanaf maandag 23 maart alleen geopend zijn voor mensen die een afspraak hebben of een paspoort, rijbewijs of ID-kaart komen ophalen. Ook komen de avondopenstellingen op maandagavond en vrijdagavond vanaf morgen te vervallen. De bijeenkomsten van de gemeenteraad zijn vooralsnog ook afgelast, zo gaat de op 31 maart 2020 geplande raadsvergadering niet door.