Markelose horeca biedt alternatief

De eet- en drinkgelegenheden in Nederland zitten sinds zondagavond op slot. Een dreun voor veel horecabedrijven, zo ook die in Markelo. De horeca is echter bij uitstek een branche die snel weet te schakelen. De Kroon, Il Campanille en ’t Wapen van Markelo hebben de mogelijkheden met elkaar afgestemd en komen met (aangepaste) afhaalkaarten. Il Campanile en De Kroon hadden al een afhaalkaart, voor ’t Wapen van Markelo is het afhalen nieuw. Il Campanile en De Kroon hebben hun kaarten ook aangepast. “We vinden het erg jammer dat we gasten niet meer mogen ontvangen, maar willen de gasten wel graag laten genieten van culinair Markelo”, aldus Robert Volkers van De Kroon.

Bij ’t Wapen van Markelo kunnen vanaf vandaag lunchgerechten worden afgehaald en is hiervoor ook een bezorgservice. Er is een speciale kaart samengesteld waarop men dagelijks tussen 9 en 14 uur kan bestellen via 0547 361310 of WhatsApp via 0652650281. De gerechten worden tussen 11 en 14 uur bereid.

Restaurant Il Campanile heeft een speciale afhaalkaart voor de komende periode. Bij het Italiaanse restaurant is het op woensdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur mogelijk om eten af te halen. Vooraf bestellen kan die dagen vanaf 12.00 uur en bij voorkeur voor 16.00 uur via 0547-363297.

De Kroon biedt op vrijdag, zaterdag en zondag een afhaalmogelijkheid en bezorgservice en heeft voor de komende periode hiervoor een aangepaste kaart samengesteld. Bestellingen kunnen op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 15.00 uur worden doorgegeven. Die dagen zal er tot 20.00 uur worden bezorgd.

Robert Völkers: “Vanaf zondag 18.00 uur moesten we noodgedwongen de deuren sluiten. Feesten en evenementen met meer dan 100 bezoekers zoals de filmvoorstelling van De Beentjes van Sint Hildegard waren eerder al noodgedwongen uitgesteld of afgelast. Voor deze film komt zeker nog een nieuwe datum. Met deze nieuwe afhaal- en bezorgmogelijkheden hopen we dat Markelo de  in deze lastige tijden gebruik blijft maken van de Markelose horeca”.