Ondernemers nemen maatregelen

Na de door de Rijksoverheid aangekondigde maatregelen nemen steeds meer ondernemers aanvullende maatregelen of sluiten zelfs helemaal hun deuren. Tot de laatste categorie behoren onder meer Lieché Beauté en Marloes Haarzaak. “Met pijn in ons hart en voor ieders veiligheid hebben wij besloten om in ieder geval deze week de deur te sluiten”, aldus Marloes Ebbekink. Een aantal ondernemers zijn wel open, maar nemen extra maatregelen. Zo heeft de Welkoop Markelo desinfectans bij de deur geplaatst en roepen ze op om zoveel mogelijk met pin te betalen. Bakker Meinders roept haar klanten op om zoveel mogelijk vooraf te bestellen om teleurstellingen in de winkel te voorkomen. In Markelo is er over het algemeen veel begrip voor de extra maatregelen. Veel mensen werken thuis waar het kan en proberen contact met anderen te verwijderen danwel gepaste afstand te houden.