onsProat: Knopen doorhakken

Wie kent het niet..? Knopen moeten doorhakken, iedereen komt dit wel tegen in zijn leven. Soms is het moeilijk, soms wat gemakkelijker maar het blijft een twee-sprong in je leven waarvan je vaak niet weet wat het je brengt..

Ik had nu ook een column kunnen schrijven over het Corona virus en de beslissingen die het kabinet heeft genomen maar daar worden jullie al mee overspoeld…dus heb ik de knoop doorgehakt om daar NIET over te schrijven!

Jaren geleden heb ik lopen dubben om te stoppen met mijn grondwerk bij de KLM omdat ik eigenlijk wilde verhuizen maar dan kon ik niet elke dag op en neer reizen naar Schiphol. Ik had nog geen ander huis en woonde in een prachtig huis in Nieuw Vennep. Dus er moest een knoop worden doorgehakt dus.. TJAKKKAAH! Ik stopte met mijn grondwerk en ging weer full time vliegen! Zette mijn huis te koop en ging op zoek naar een ander huis! Na lang zoeken ben ik in mijn droomhuisje in Markelo terecht gekomen maar had mijn huis in Nieuw Vennep nog niet verkocht (crisistijd) dus er moest weer een knoop doorgehakt worden dus..

TJAKKKAAAH!! Resultaat: 2 huizen in bezit! Pfff.. dat was effe moeilijk maar uiteindelijk zag ik het licht aan de eind van de tunnel ! Huis in Nieuw Vennep werd verkocht en ik ben super gelukkig in Markeloooo!

Na jaren weer gevlogen te hebben heb ik weer een tijd lopen dubben om eerder te stoppen met werken en meer te gaan genieten van het leven. Maar hoe pak je dat aan..?! Heb toch maar weer een nevenfunctie genomen als ambassadeur bij ons pensioenfonds, om zo meer achter de regeltjes te komen om eerder te stoppen met vliegen. En dan komt het moment steeds dichterbij dat ik weer een knoop moest doorhakken om uiteindelijk te gaan stoppen, dus…TJAKKKAAH!!

Ik sprong in het diepe maar heb er geen moment spijt van gehad! Alles viel op zijn plek en was dankbaar voor mijn goede intuïtie en dat ik voor mijzelf heb gekozen! Want dát is het vaak… je kiest in een tweesprong vaak op gevoel want je weet gewoon niet wat het je uiteindelijk brengt! Dat zal de tijd je leren!

Laatst nog zat ik al een tijdje na te denken om te stoppen met mijn koor Enjoy, waar ik super leuke jaren heb gezongen. Veel plezier gehad, vele optredens gedaan en leuke mensen ontmoet! Maar er zijn nog veel meer andere leuke dingen die ik graag wil gaan doen op de woensdag, Kerst, Pasen enz, dus…TJAKKKAAH!! We zullen zien wat hieruit zal gaan komen…

De meest recente knoop die ik moest doorhakken was nadat ik het gevoel kreeg dat ik een #metoo – hond in mijn huis had! Het werd steeds erger en de teefjes van mams en vrienden waren niet meer veilig, om maar niet te zwijgen over mijn arm..?! Dus.. hakkie/takkie en TJAKKKAAH!!

Ahh…bijna net zo moeilijk als de knoop doorhakken bij Enjoy!

Bij knopen doorhakken is verstand/gevoel en moed voor nodig!

Moed is niet de afwezigheid van angst. Moed betekent angst voelen en toch je hart volgen.

En wie heeft niet van het gezegde gehoord: “waar een deur dicht gaat, gaat er een raam open”? En als je dan eenmaal een knoop hebt doorgehakt, geeft dat lucht – ruimte – mogelijkheden en rust.

Maar uiteindelijk is er maar één iemand die een knoop kan doorhakken en dat ben JIJ!

Ik wens jullie veel wijsheid toe met jullie knopen en natuurlijk met het Corona virus!

Namasté,

Ernestine