Knappe overwinning SC Markelo

Vanavond speelde Sportclub Markelo de kwartfinale van de Tukker-Cup tegen de Zweef uit Nijverdal, dat uitkomt in de 1e Klasse. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en gaf de thuisploeg weinig weg, wat zorgde voor irritatie bij de Zweef. De grootste kans van de eerste helft was voor Sportclub Markelo. Na een mooie individuele actie van Mickey Slotman wist hij Kars Zwiers in stelling te brengen maar zijn inzet miste kracht. In de tweede helft komen de bezoekers uit Nijverdal al snel op 0-1 voorsprong. Echter kunnen zij niet lang van deze voorsprong genieten. In de 59e wordt René Kuijpers neergehaald in het strafschop gebied. De toegekende strafschop werd vervolgens binnen geschoten door Ton Jansen. Nog geen minuut later kreeg een middenvelder van de Zweef zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kon vroegtijdig gaan douchen. Tegen tien man had de thuisploeg een paar minuten nodig om op voorsprong te komen. Op aangeven van Roland Stege wist Robin Wagenaar de 2-1 tegen de touwen te schieten. In het restant van de wedstrijd kwam de overwinning niet meer in gevaar en was het slotakkoord voor Sam Warmelink die op aangeven van Stege de 3-1 binnen schoot. Door deze overwinning gaat de ploeg van Rutger Kats door naar de halve finale van de Tukker-cup, Bon Boys uit Haaksbergen is dan de tegenstander.