Eenvoudige middag SC Markelo

Onder regenachtige weersomstandigheden werd vanmiddag om 14.00 uur afgetrapt op sportpark ‘t Piepwillem voor de hofderberby tussen Twenthe en Sportclub Markelo. Vanaf de eerste minuut waren de zwart-witten de bovenliggende partij dat al snel resulteerde in een doelpunt. Lars Brinckate schoot vanuit een vrije trap na tien minuten spelen de 0-1 tegen de touwen. Sportclub Markelo drong in het vervolg van de eerste helft steeds verder aan, Steven Bloemen zag zijn kopbal op de paal belanden en Mickey Slotman zijn inzet raakte ook de paal. Daarnaast kwam de thuisploeg enkele keren goed weg doordat men twee keer over net op tijd de bal van de lijn wist te halen. Twenthe Goor kon daarentegen nauwelijks iets tegenover zetten waardoor Ruben Olminkhof een rustige eerste helft had. In de tweede helft was de eerste beste kans voor Sportclub Markelo raak. Op aangeven van Robin Wagenaar kon Mickey Slotman rustig de 0-2 binnen schieten. Daarmee was het verzet van Twenthe Goor gebroken en kreeg Sportclub Markelo een legio mogelijkheden. Kort na de 0-2 was het Steven Bloemen die de 0-3 binnenschoot vanuit de rebound, Mickey Slotman maakt uiteindelijk nog de 0-4.

Een eenvoudige overwinning voor de ploeg van Rutger Kats, die vele malen groter had kunnen uitvallen. Aanstaande dinsdag speelt Sportclub Markelo voor de Tukker-cup een thuiswedstrijd tegen de Zweef uit Nijverdal. De aftrap van die wedstrijd is om 20.15 uur.