onsProat: Gewoon doen!

Geconcentreerd en speurend naar de altijd onvindbare cocktailprikkers struin ik de gangpaden af. Mijn telefoon gaat; een vergadering die ik bijna was vergeten. Gehaast en uit mijn concentratie gooi ik de kar vol met alles wat ik denk te moeten hebben, en na het betalen kom ik erachter dat ik de cocktailprikkers alsnóg ben vergeten.

Ik spoed me naar de parkeerplaats, start de wagen en rijd bedreven achterwaarts de parkeerplaats af om vervolgens met de neus in de goede richting voorwaarts richting Markelo te vertrekken.

“Een vrouw is met haar kwaliteiten eigenlijk ook gewoon onmisbaar”, denk ik bij mijzelf. Het zou een mooie janboel worden als ik toch alles met mijn tekortkomingen alleen zou moeten doen.

Ze is er in goede en in slechte tijden, ze kan moeiteloos alle afspraken en verjaardagen onthouden en ze kan (in tegenstelling tot ons) twee dingen tegelijk, van een huis maakt zij binnen no-time een thuis en met boodschappen halen komt zij steevast wél met de juiste spullen in huis. Tuurlijk, een auto manoeuvreren of een technisch probleem omschrijven is niet haar sterkste kant en onze humor komt niet altijd overeen, maar toch; zo’n maatje voor het leven met wie je samen een beter team kunt zijn; ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

Afgelopen zondag keken mijn duifje en ik beiden met een glimlach van oor tot oor naar alweer een nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw. Een van de laatst overgebleven stukjes ‘échte televisie’ als u het mij vraagt. Geen urenlange reclames, geen ‘popi-jopie-achtige’ presentatoren, maar gewoon Yvon Jaspers die samen met haar fantastische cameraploeg vrijgezelle boeren aan een partner probeert te helpen.

Onder het genot van prachtige beelden en toepasselijke muziek zien we menig boer zweten en worstelen met lastige keuzes. Anno 2020 is er zichtbaar keuze genoeg op de huwelijksmarkt maar wat is de juiste keuze?

Verstand en gevoel zijn twee gecompliceerde raadgevers, en kunnen voor de nodige hersenspinsels zorgen maar voor de liefde adviseer ik, volg je gevoel. Want als je ogen er van gaan sprankelen en je buik begint te kriebelen én hij of zij over die echte ‘wauwfactor’ beschikt, dan moet je het misschien maar gewoon doen!

Prettige zondag,

Christiaan Mensink