Film ‘Wad’ in Het Beaufort

In de filmzaal van Het Beaufort wordt op woensdag 4 maart in het kader van het project Groene golf, de film ‘Wad’ gedraaid. Een film over de wondere wereld in en rond het Waddengebied. Unieke beelden van garnalen bij laagwater, een indrukwekkend gevecht tussen zeehonden, meeuwen, de bewoners van het waddengebied op de grens tussen land en water. Verantwoordelijk voor de geweldige beelden in deze documentaire is Ruben Smit, ecoloog, fotograaf en filmer. Samen met zijn crew wist hij beelden te maken die nog niet eerder zijn vertoond.  Onderwater filmen is bijvoorbeeld in de troebele Waddenzee een grote uitdaging. En met speciale technieken is het microleven in beeld gebracht. Maar ook de jacht van de slechtvalk, de geboorte van zeehonden in het wild, eindeloze sterrenhemels, unieke natuurfenomenen zoals springtij, noorderlicht en een bevroren ijszee passeren de revue. Alles is gefilmd alsof je er zelf naast de zeehond op de zandbank ligt te zonnen.

In combinatie met het geluid waan je je in de wereld van het Waddengebied. Je wordt letterlijk meegenomen in deze wondere wereld. Je hoort het geluid van het gras zoals het bergeendje dat ook hoort. De muziek is speciaal gecomponeerd voor de film en tijdens de montage. Daarbij is nauw samengewerkt met een groot aantal Nederlandse topmuzikanten zoals Nynke Laverman, Lavinia Meijer, Martin Fondse, Sytze Pruiksma en Sofia Dragt.

De voorstelling in Het Beaufort start om 20.00 uur en de toegang is vrij toegankelijk. De zaal is vanaf 19.30 uur geopend.