Bilderdijk speelt Triviale Zaken

De spelers van Rederijkerskamer Bilderdijk spelen Triviale Zaken op zaterdag 14, vrijdag 20 en zaterdag 21 maart op de planken van De Haverkamp. Dit jaar zijn er spelersrollen voor Miranda Vruwink (Eva), Karin Blankenstijn (Floor), Annemieke Wassink, (Renate), Mirna van Dartel (Sylvia), Famke Hoevink (Vera), Marietje Scholten (Mickey), Jurgen Bruggeman (Jesus) en Luuk Elkink (Manolo). De regie is evenals vorig jaar in vertrouwde handen van Wilko Wissink. Het licht en geluid wordt verzorgd door Rudi Smit. Alle toneelavonden van Bilderdijk starten om 20.00 uur. De entreekosten bedragen 8 euro echter is de toegang voor donateurs vrij toegankelijk.

Het appartement van Eva Veerman is de verzamelplaats van een groep vriendinnen, die elke vrijdagavond bij elkaar komen om Triviant te spelen. Eva is gescheiden en lijkt zich, afgezien van het feit dat ze een enorme chaoot is, redelijk goed te kunnen redden in haar eentje. Als een van de vriendinnen, Floor Jansen, ook gaat scheiden, nodigt Eva haar onmiddellijk uit zolang bij haar te komen wonen. Alle vriendinnen, inclusief Eva zelf, zijn namelijk bang dat Floor de scheiding niet aankan en rare dingen zal gaan doen. Grotere tegenpolen echter zijn ondenkbaar, en het duurt dan ook niet lang voordat de bom barst tussen het neurotische kasplantje Floor en de rommelige, stoere Eva. Ook de verschillende karakters van de overige vriendinnen, Sylvia, Mickey, Renate en Vera komen steeds meer met elkaar in conflict. Als Eva haar zinnen heeft gezet op twee aantrekkelijke Spaanse mannen Manolo en Jesus lopen de spanningen steeds hoger op en krijgt het verhaal een verrassende wending.