Inschrijving Biljartkoning(in) gestart

De inschrijving voor de biljartrondes met als inzet, de felbegeerde titels Biljartkoning en Biljartkoningin Dorpsfeest Markelo 2020 is gestart. In de week van 13 april starten de voorrondes in de deelnemende cafe’s; De Haverkamp, De Kroon, Dieka van de Kruusweg, Toornsmit, café Vennebekken en ’t Wapen van Markelo. De finale-avond vindt dit jaar plaats op donderdagavond 27 augustus bij Dieka van de Kruusweg. De Biljartcommissie heeft echter wel een aantal wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren aangebracht in het programma. Zo worden de halve finales niet meer op finale-avond gespeeld maar op een avond voorafgaand aan de finale-avond. De finale-avond start met de wedstrijden om de plaatsen 3 en 4. Aansluitend hierop volgen de finales. “Hierdoor wordt het aantal partijen tijdens de finale-avond verminderd van 6 naar 4, zodat de ontknoping sneller gaat. Vorig jaar duurde de laatste finale tot ver na middernacht. We snappen uiteraard dat hiermee de ontknoping voor velen (te) lang op zich laat wachten. Daarom hebben we programma aangepast”, geeft Rudy Lodeweges, voorzitter van de Biljartcommissie aan.

Van april tot en met juli vinden de voorrondes plaats in de deelnemende cafés. Dit jaar spelen de deelnemers in verschillende groepen die op basis van moyennes ingedeeld worden. Dus: hoog tegen hoog, laag tegen laag. Er wordt gespeeld aan de hand van het zogenaamde ‘afvalsysteem’: de verliezer van de betreffende partij is direct uitgeschakeld. Bij zowel de dames als bij de heren wordt er ingeloot, op het moment dat er een oneven aantal deelnemers overblijft. Uiteraard moeten alle deelnemers het gehele toernooi woonachtig zijn in Markelo om kans te maken op de titel Biljartkoning of Biljartkoningin 2020.

Deelnemers kunnen zich tot en met 15 maart onder meer inschrijven bij de deelnemende cafés maar ook door een mail te sturen aan de Biljartcommissie. Geef je je per mail op,  geef dan in ieder geval je voor- en achternaam, moyenne en je telefoonnummer op.