‘De Beentjes op oale groond’ uitverkocht

De kaarten voor de filmvoorstelling van ‘De Beentjes van Sint Hildegard’ die op zaterdag 21 maart wordt gedraaid bij De Kroon zijn uitverkocht. Al binnen enkele uren zijn alle beschikbare kaarten vanmorgen verkocht”, vertelt Robert Volkers enthousiast. De Twentse film van regisseur Johan Nijenhuis draait bij De Kroon op een bioscoopscherm. Voor Johan een bijzonder moment daar De Kroon de plek is waar hij zijn jeugd doorbracht maar ook het maken van filmopnames ontplooide. “Met een VHS recorder maakte ik op mijn 15e jaar met vrienden het filmpje ‘hoor wie kraakt daar, Mensen’, waarvoor we ook in Café de Kroon filmden. Supermarkt Klumpers was een locatie en de Markelose politie kwam nog een uur met hun busje langs om me te helpen de achtervolging in de finale te filmen. Dat er nu, 35 jaar later, opnieuw een verhaal in het Twents te zien is in De Kroon, wil ik graag vieren”, vertelt regisseur Johan Nijenhuis.