Snorrewind krijgt crosscountry trainingsterrein

Mede dankzij een toegezegde Leadersubsidie zal Snorrewind medio 2021 zijn uitgebreid met een oefenterrein van ongeveer 2 tot 3 hectare crosscountry trainingsterrein. Met het ‘Eventing Experience Twente’ belooft de Markelose manege een unieke en avontuurlijke paardensportbeleving in de Twentse natuur voor alle paardensporters. Met de ‘Military Boekelo’ wordt in Twente al wel een internationale eventingwedstrijd, maar trainingsmogelijkheden waren er niet voldoende. Met deze nieuwe ontwikkeling in Markelo waarbij veel kennis en ervaring van crosscountry gecombineerd wordt met natuurlijke beleving, zal Twente sterker op de hippische kaart komen te staan.

Een groot team van professionals en vrijwilligers is inmiddels al hard aan het werk om een divers en kwalitatief crossterrein te realiseren. “Nu de Leadersubsidie is toegezegd kunnen we een invulling geven aan een behoefte binnen en buiten Twente en gaat een lang gekoesterde droom in vervulling!”, aldus Erna Bronsvoort van Manege en Groepsaccommodatie Snorrewind, die zelf voormalig internationaal eventingamazone is.

Het nieuwe trainingsterrein zal door de natuurlijke hindernissen op verschillende niveaus geschikt worden voor zowel ruiters in de inloop, breedtesport en topsport. Het Eventing Experience Twente belooft een unieke ervaring te worden voor paardensporters en trainers waardoor kennis kan worden gedeeld, er van elkaar kan worden geleerd en conditie en welzijn van ruiter en paard kan worden verbeterd. Naast het oefenterrein zelf komt er voldoende parkeergelegenheid en een wasplaats om je paard af te spuiten na een training. Het terrein zal het hele jaar door veel geopend en beschikbaar zijn voor rijverenigingen, maneges, particulieren en ruiters met eigen trainer.