Groene Loper organiseert boomactie

Het thema van de viering van de 64e editie van de Nationale Boomfeestdag op 18 maart 2020 luidt: ‘Bomen geven energie!’ In de gemeente Hof van Twente wordt dit gevierd met een boomfeest. Tijdens dit boomfeest worden symbolisch 110 bomen uitgereikt in de vorm van van een boomcertificaat aan belangstellenden. Er is keuze uit ruim 20 soorten boomcertificaten. Want in je voortuin plant je een andere boom dan in een plantsoen of park. Deze 110 bomen zijn door de Provincie Overijssel ter beschikking gesteld aan de Groene Loper Hof van Twente in het kader van de motie 1,1 miljoen bomen. Voor iedere inwoner in Overijssel een extra boom! De Groene Loper zet zich graag in om Markelonog groener en mooier te maken. Voor deze boomactie geldt, op = op. Om zeker te zijn van een boom, kun je alvast het formulier reserveer een boom voor 18 maart invullen op de website van de Groene Loper. Er worden 110 bomen verdeeld over de 6 kernen, dat betekent concreet dat er 18 bomen voor Markelo gereserveerd staan.

Het Boomfeest
Het boomfeest in de Hof van Twente wordt gevierd in Bentelo op 18 maart en is vrij toegankelijk voor iedereen die meer geïnspireerd wil worden door bomen. Roy Schuurman (www.bosbalans.nl) geeft lezingen, er is muziek, de boomcertificaten worden uitgereikt en bij het kampvuur worden boomverhalen, door kinderen geschreven, verteld. De boomquiz van de Groene Loper kan gespeeld worden en ook is Hof voor de Steenuil aanwezig met informatie over erfinrichting en geschikte bomen. Kortom dit belooft een inspirerende avond te worden. De gereserveerde 110 bomen worden tijdens de natuurwerkdag op 7 november 2020 uitgereikt en in het echt geplant.

Bomen geven energie
Bomen zijn een super klimaatmaatregel: ze nemen niet alleen CO2 op en zuiveren de lucht, ze maken ook de school- woon- en werkomgeving koeler, gezonder en leefbaarder. Ze zorgen daarnaast voor een hogere biodiversiteit, een betere waterafvoer van hevige regenval en uit onderzoek blijkt dat kinderen in groene schoolomgeving zich beter kunnen concentreren. Bomen geven ons op alle fronten enorm veel energie.