Eigen moestuin voor kinderen

Voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar is het mogelijk om in Markelo met hulp een eigen moestuintje te maken. Er is in deze ‘Moestuinclub Markelo’ plek voor maximaal 15 kinderen die elk op 2 vierkante meter een eigen moestuintje kunnen maken. De moestuinclub is een initiatief van Olga ten Brummelaar en Henriëtte van den Kieboom. Op het terrein van Olga aan de Roudaalterweg 20 is tussen nieuw aangeplante appelboompjes,  speciaal plek beschikbaar gemaakt voor de moestuintjes. Naast de eigen moestuin wordt er gedurende het groeiseizoen ook een gezamenlijke moestuin en een composthoop gemaakt. Vanaf 13 maart tot 13 september kunnen de kinderen elke vrijdagmiddag naar hun moestuin komen.

Op deze vrijdagmiddagen tussen 15.00 en 16.30 uur kunnen de kinderen in die periode wekelijks onder toezicht van Olga en Henriëtte  hun eigen moestuin in zaaien, verzorgen, water geven en natuurlijk uiteindelijk ook de eigen groenten oogsten. Door mee te doen met de moestuinclub maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met de natuur. Naast de moestuintjes zijn op het terrein aan de Roudaalterweg ook varkens, kippen, konijnen, koeien, kalveren, paarden, poezen, honden en nog veel meer dieren. Op de boerderij wordt biologisch geteeld. De kinderen leren ook het belang van kringloop processen.

Lid worden van de Moestuinclub Markelo kan voor 25 euro voor het hele seizoen. Aanmelden kan tot uiterlijk 8 maart 2020 per mail bij Olga ten Brummelaar onder vermelding van voor en achternaam van de deelnemer, de leeftijd, het adres, telefoonnummer van de ouders en het mailadres van de ouders. Meer informatie over de Moestuinclub Markelo is verkrijgbaar bij  Olga ten Brummelaar (06-4024 1140) en Henriëtte van den Kieboom (06-2093 2433).