Fietsbrug De Wakels bijna gereed

Foto Gerrit Smit

In oktober 2019 werd de oude fietsbrug De Wakels naast het ecoduct over de A1 ter hoogte van De Borkeld verwijderd om een maand later plaats te maken voor een nieuwe exemplaar. De nieuwe brug heeft in tegenstelling tot zijn voorganger geen midden pijler. Rijkswaterstaat verwacht dat de nieuwe fietsbrug over de A1 begin maart in gebruik kan worden genomen door fietsers, hardlopers en wandelaars.

Fietsbrug De Wakels zorgt voor een verbinding tussen de natuurgebieden De Borkeld en de Friezenberg en wordt door fietsers en wandelaars veelvuldig gebruikt. Door de verbreding van de A1 was Rijkswaterstaat van mening dat de fietsbrug moest worden vervangen daar de midden pijler voor onoverzichtelijke situatie zou kunnen leiden voor het verkeer op de A1. De A1 wordt op dit punt van tweemaal twee-rijstroken verbreed naar tweemaal drie-rijstroken.