Lezing over optimale fietshouding

Sportfysiotherapeut Rens Hoogenraad en osteopaat Wim Steenberg verzorgen maandagavond 2 maart een gezamenlijke lezing over de houding op de fiets en de klachten die kunnen ontstaan bij wielrennen en mountainbiken. Rens is verbonden aan de Sportmedische kliniek OCON in Hengelo en zal de aanwezigen tijdens de lezing meenemen in de wereld van de bikefitting. Hierbij wordt gebruik gemaakt van moderne technologieën zoals een 3D- meting en een spieractivatiemeting. Vele topsporters maken al jaren gebruik van fietsmetingen om klachten te voorkomen en goed te kunnen presteren. Dit is niet alleen voor topsporters van belang. Een optimale fietshouding draagt voor iedere fietser bij aan fietsplezier en betere prestaties.

Naast de uitleg over bikefitting al Rens samen met osteopaat Wim Steenberg van Osteopathie Markelo veel voorkomende klachten die tijdens het fietsen kunnen ontstaan onder de loep nemen. Maar ook blessures, trainingsopbouw bij onder meer het fietsen komen aan bod. Deze interactieve lezing wordt gegeven bij Ostheopathie Markelo en start om 19.45 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur. De toegang inclusief koffie of thee is gratis, aanmelding vooraf per mail kan onder vermelding van ‘Fietsen zonder klachten’.