Hofvogels zoekt nieuwe vrijwilligers

De Stichting Hofvogels zoekt voor het komende broedseizoen enkele nieuwe vrijwilligers uit de Hof van Twente. Enthousiaste en actieve mannen en vrouwen, die zich samen met onze 45 vrijwilligers willen inzetten voor behoud van natuur, landschap en biodiversiteit. Mannen en vrouwen, die de stichting op de één of de andere wijze willen helpen om de huidige en toekomstige plannen waar te maken. Zij zijn op zoek naar energieke en enthousiaste mensen uit onze gemeente die in ieder geval tijdens het broedseizoen een ladder durven te beklimmen om nestkasten van steen- en kerkuilen op de meer dan 400 erven in de Hof van Twente te controleren en de broedresultaten te registreren. Maar ook mannen en vrouwen die contacten willen leggen en onderhouden met de vele erfbewoners van een uilenkast. En ten slotte mannen en vrouwen die met ons mee willen denken en ons willen helpen om als Stichting verder te groeien. Maar ook op gebied van bestuurlijke en secretariële ondersteuning zoekt de stichting Hofvogels mensen, die zich willen inzetten.

De Stichting Hofvogels is al meerdere jaren op vele fronten actief in de gemeente Hof van Twente om de levensomstandigheid van kwetsbare en bedreigde soorten te verbeteren. Dit doen zij door te investeren in biodiversiteit op erven en in het landschap, waardoor meer ideale biotopen voor deze soorten ontstaan. Hiervoor hebben ze onlangs weer aanvullende middelen ontvangen, wat hen in staat stelt erfbewoners financieel te ondersteunen bij de aanschaf van plantmateriaal.

Stichting Hofvogels heeft de laatste jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Een organisatie die zich inzet voor het behoud van de broedvogelpopulatie in het algemeen en uilenpopulatie in het bijzonder. Hierbij werken zee nauw samen met een groot aantal regionale en lokale partijen, zoals bijvoorbeeld de Provincie Overijssel, de gemeente Hof van Twente, Landschap Overijssel, IVN Diepenheim, Groene Loper Hof van Twente en MarkeLokaal.

Bent u geïnteresseerd in Stichting Hofvogels dan kunt u zich aanmelden via secretariaat@hofvogels.nl.