Eenvoudige overwinning SC Markelo


Onder lastige weersomstandigheden, waarin de harde wind een bepalende factor was, begonnen Sportclub Markelo en Hoeve Vooruit vanmiddag aan hun wedstrijd. Na een aftastende beginfase, mede door de wind, waren het de bezoekers uit de Hoeve die uit het niets op voorsprong kwamen. Een lange bal verdween achter de verdediging van Sportclub Markelo waarna Niels Karnebeek de bezoekers op een 0-1 voorsprong zette. Deze voorsprong kwam letterlijk uit de lucht vallen, maar de thuisploeg raakt daardoor niet in de war. In de 25e minuut was het Lars Brinckate die met een prachtige zwabber bal van 30 meter de doelman van de Hoeve wist te verrassen en daarmee de gelijkmaker op het scorebord wist te zetten. Echt grote kansen werden er vervolgens niet meer gecreëerd in de eerste helft waardoor veel bezoekers al de kantine opzochten. Dit bleek echter iets te voorbarig te zijn want in de 44e minuut wist Steven Bloemen de Markeloërs op een 2-1 voorsprong te schieten, zijn schot werd van richting veranderd waardoor de keeper van Hoeve kansloos was.
In blessuretijd van de eerste helft werd het zelfs nog 3-1, op aangeven van Ferdi Pinkert volleerde Steven Bloemen de 3-1 tegen de touwen.

Na de rust had Hoeve Vooruit weinig meer in te brengen en wist Steven Bloemen na een uur spelen zijn derde van de middag te maken en daarmee zijn hattrick te voltooien, 4-1. Het publiek was nog niet klaar met het juichen of Mickey Slotman schoot één minuut later snoeihard de 5-1 binnen. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Sam Warmelink, op aangeven van Nick Pinkert wist hij de 6-1 binnen te koppen. Hoeve Vooruit heeft in de tweede helft geen kans gehad, doelman Ruben Olminkhof had daardoor een eenvoudige middag. Een eenvoudige en dikverdiende overwinning voor de zwart-witten, dat de komende twee weken vrij is. Op zondag 8 maart staat de eerstvolgende competitiewedstrijd weer op het programma, uit bij Twenthe Goor.