Eerste lustrum Stichting Maarkelsnieuws

Vijf jaar geleden voltrok Hendrika Nijenhuis in Het Beaufort een bijzondere verbintenis. Maarkelsnieuws en OnsMarkelo sloten op Valentijnsdag 14 februari 2015 een verbond en gingen vanaf dat moment als één website, voor en door Markelo verder vanuit de nieuwe stichting Maarkelsnieuws. In het bijzijn van de columnisten, redactieleden en acquisitie werd gisteravond bij De Haverkamp door voorzitter Rick Morsink, een toost uitgebracht op het eerste lustrum van stichting Maarkelsnieuws. Stichtingen, verenigingen, bedrijven en inwoners weten de redactie te vinden voor nieuws-, sport- en lief en leed berichten. De redactie bestaat momenteel naast Rick uit Michelle, Rutger en Marjan die zorgen dat er elke dag berichten worden geplaatst op dé nieuwssite over Markelo. “Dat gaat de ene dag makkelijker dan de anderen omdat er natuurlijk niet elke dag een zelfde hoeveelheid nieuws op straat ligt. Toch is er in de afgelopen vijf jaar maar mondjesmaat een dag voorbij gegaan zonder berichtgeving’, vertelt Rick.

Naast aandacht voor het jubileum stond het team ook stil bij het afscheid van twee columnisten en een redactielid. Kim Kaspers besloot eind vorig jaar te stoppen als redactielid omdat zij dit niet meer kon combineren met haar werk. Renske Landeweerd schreef twee weken geleden haar laatste column in de rubriek onsProat. Diny Ebbekink schreef begin december haar laatste column. De lengte van de columns die door Diny werden geschreven was veelvuldig onderwerp van gesprek. Diny trok haar eigen plan en bleef enthousiast schrijven. Voor de redactie was het enige passende cadeau voor Diny dan ook om de door haar geschreven columns te bundelen in een boekje. Het resulteerde in een boek van maar liefst 162 pagina’s. Een mooie herinnering aan haar tijd als columnist voor Maarkelsnieuws. Ook de columns die Renske ruim een jaar schreef voor onsProat, over de meest uiteenlopende onderwerpen werden gebundeld. Zowel Diny als Renske kregen gisteravond hun eigen boekje en een bos bloemen om hen te bedanken voor hun inzet als columnist voor deze website.

Stichting Maarkelsnieuws organiseerde in de afgelopen vijf jaar maar liefst drie netwerk evenementen onder de noemer Maarkels Business Event. In 2018 was Maarkelsnieuws een van de initiators van de eerste Maarkelse Kwis. Deze krijgt op vrijdag 3 april een vervolg met de tweede editie van de Maarkelse Kwis. Tevens heeft Stichting Maarkelsnieuws sinds 2015 de uitgave van het Dorpsfeest Magazine voortgezet dat vanaf 2011 door de redactie van deze nieuwssite werd gemaakt.