Elserike en De Welp winnen lijnbaltoernooi

In Sporthal De Haverkamp werd vanmiddag door de groepen 6, 7 en 8 van de Markelose basisscholen het jaarlijkse lijnbaltoernooi gespeeld. Door ongeveer 200 leerlingen werd in 3 zalen zonder noemenswaardige blessures en goede sfeer goed samengespeeld. In het zaaldeel van groepen 6 moest na een spannende strijd het doelsaldo de doorslag geven en was het goud voor Elserike A. Bij de groepen 7 ging het bij de eerste plek tussen twee teams. In een onderlinge wedstrijd tegen De Zwaluw C ging De Welp B er met de winst vandoor. Bij de groepen 8 bleef het ook spannend tot de laatste wedstrijd. Drie ploegen eindigden in punten gelijk. De Welp A had meer punten voor en dat gaf de doorslag voor een gouden plek.

Ook dit jaren waren er weer veel ouders en grootouders naar de sporthal gekomen om als supporters de kinderen en kleinkinderen aan te moedigen. De sportcommissie kijkt weer terug op een goed verlopen toernooi. Het toernooi kon niet georganiseerd worden zonder de hulp van stagiares van de CAEO uit Zwolle, het ROC Sport & Bewegen en leerkrachten en stagiaires van de scholen. Meester Bomhof maakte ook dit jaar weer tijd vrij om te helpen bij het wedstrijdsecretariaat.

Einduitslag groep 6:
1. Elserike A
2. De Zwaluw B
3. De Welp A

Einduitslag groep 7:
1. De Welp B
2. De Zwaluw C
3. De Zwaluw A/De Zwaluw D

Einduitslag groep 8:
1. De Welp A
2. De Welp B
3. Elserike