Film Johan Nijenhuis in de bioscopen

Vanaf vandaag draait de nieuwe film ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ in de Nederlandse bioscopen. Gisteravond was het volle bak in de Enschedese bioscoop Kinepolis waar tijdens de Twentse première in alle zalen gelijktijdig de film te zien was. Onder de aanwezigen veel familie, bekenden van direct betrokkenen bij de film, maar ook veel bekende Tukkers. Producent en regiseur Johan Nijenhuis liep vol trots rond in de bioscoop, maar was ook erg benieuwd naar de reacties van het Twentse publiek. In de zaal was de herkenning te horen van zowel het zo specifieke Twentse gedrag als uitdrukkingen van de spelers in de film. Zoals Herman Finkers al aangaf voorafgaand aan de premiere was er voor iedereen iets herkenbaars in ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’.

De spelers en figuranten hebben op een speler na allemaal, Twentse roots. Zo speelt Markeloër Willian Potman een rol als fietsenmaker in de film. Een gok van Nijenhuis, maar wel een die erg goed heeft uitgepakt. Landelijke zijn recensenten ook erg positief over de film. Johan Nijenhuis laat zien dat als het script goed is, de taal geen barrière is. Sterker nog: De Twentse taal is in deze film, vooral voor de Twentse bezoekers, een welkome aanvulling. Voor Willian was het een enorme belevenis die, als de kans zich weer voordoet wat hem betreft zo een vervolg kan krijgen.