Thema-avond ‘Bijna-doodervaring’

Op dinsdagavond 18 februari organiseert de Martinuskerk een thema-avond over bijna-doodervaringen. Deze avond begint om 20.00 uur in de Martinushof. Belangstellenden zijn van harte welkom. Predikant Marten Dijkstra zal het onderwerp inleiden. Tot verrassing van artsen en verplegers weten sommige patiënten na een operatie te vertellen wat er door hen is gezegd en gedaan, terwijl zij onder narcose waren. Wie na een hartstilstand op tijd is gereanimeerd, weet soms te vertellen dat ze iets onbeschrijfelijks hebben meegemaakt. Ze voelden zich opgenomen in een wereld vol licht, liefde en warmte. Alles was goed, er was een ongekende vrede, eerder overleden familieleden werden zichtbaar en traden hen tegemoet. Bij dergelijke verhalen wordt van een bijna-doodervaring (BDE) gesproken. Ook op een sterfbed komt het voor dat de stervende iets of iemand lijkt te zien, op het moment dat ze ver heen zijn. Is er dan meer na de dood? En hoe ga je om met mensen, die buiten bewustzijn hebben verkeerd, als achteraf blijkt dat ze meer hebben meegekregen dan gedacht? Dit alles zal tijdens deze avond bespreekbaar gemaakt worden en wij nodigen iedereen van harte uit om hier samen over van gedachten te wisselen.