Storm Ciara velt bomen in Markelo

Op drie verschillende locaties in Markelo heeft de brandweer vanmiddag bomen verwijderd die door de harde wind op het wegdek zijn beland en hierdoor problemen opleverden voor het verkeer. De verwachting is dat de zware windstoten die de storm Ciara veroorzaakt, tussen 17.00 en 22.00 uur  het hevigst zijn. Brandweer Twente heeft tot 15.00 uur in haar werkgebied 45 incidenten als gevolg van de storm afgehandeld. “Hierbij ging het voornamelijk om omgewaaide bomen, takken en dakpannen”, aldus Brandweer Twente. 

Net voor 12.00 uur rukte de brandweer uit Enter uit om een boom van het wegdek te halen aan de Breddendijk in Markelo. Om 13.24 volgde een uitruk voor brandweer Markelo naar de Herikeresweg waar eveneens een boom door de harde wind was omgewaaid. Om 14.45 uur volgde de 3e melding waarna de brandweer opnieuw met gepaste spoed vertrok van de kazerne aan de Schoolstraat naar de Brummelaarsweg in Markelo.